Open House Stockholm

20 september 2016

Fredag och lördag 7-8 oktober går Open House Stockholm av stapeln för första gången. En arkitekturfestival där besökarna får chansen att uppleva hur arkitektur utvecklar städer, helt gratis.

Under två dygn får allmänheten gratis guidade visningar av spännande byggnader och platser – offentliga byggnader, kontor, nyproduktioner, bostäder, tunnlar, torn, parker, nytt och gammalt. En referensgrupp säkerställer att alla objekt lever upp till den grundläggande idén om intressant byggnadskonst. 

Arenastaden är såklart med i årets festival med sin moderna arkitektur och spännande stadsutveckling med fokus på hållbarhet. 

Under de två dagarna festivalen hålls kommer besökarna att få chansen att få guidade visningar av Arenastaden och höra den spännande historien om hur stadsdelen utvecklades. Besökarna kommer också få möjligheten att kika in på Friends Arena och en av Fabeges nya byggnader på Evenemangsgatan. 

Open House startade 1992

Open House Stockholm är en del av det internationella nätverket Open House Worldwide som grundades i London 1992 av Victoria Thornton. Hennes mission var att riva barriärerna mellan arkitektkåren och allmänheten. Därför bjöd hon in Londons invånare till öppet hus där de fick chansen att uppleva hur arkitektur utvecklar staden. Open House var fött.

Sedan dess har festivalen etablerats i drygt 30 storstäder över hela världen, och lockar över 1 miljon besökare varje år.

Läs mer om Open House Stockholm

På Open House Stockholms webbplats hittar du mer information om byggnaderna som är med i årets festival. Där fylls även på med fler byggnader och mer detaljerad information om dagar, tider och visningar.
openhousestockholm.se

Nyheter