Landets största kontorsflytt gick till Arenastaden

27 september 2016

När Telias 3 500 Stockholmsanställda gick till jobbet den 7 juni i år var det till en helt ny adress. Till det nybyggda Telia Company-huset, beläget ovanpå Skandinaviens största galleria Mall of Scandinavia i Arenastaden.

Halverad kontorsyta

Hit flyttade personalen dels från Farsta men också från kontoret i city samt även de anställda hos dotterbolaget  Cygate i Solna. De tidigare 85 000 kvadratmeter kontor lämnades för hälften så mycket yta i Arenastaden.

– Förändringen har varit möjlig tack vare att vi infört ett aktivitetsbaserat arbetssätt, som innebär att man väljer arbetsmiljö beroende på vad man ska göra, berättar Michael Åslund, Head of Group Real Estate för Telia Company. Man är inte längre begränsad till ett skrivbord eller  ett mötesrum.

Själva flytten började planeras ett par år tidigare. Den är ett led i företagets utveckling kallad ”New Generation Telco”, vilken bland annat innefattar ett mycket mer effektiviserat sätt att arbeta, i moderna och energisnåla lokaler.

Möbler har återanvänts

En del möbler och material började köras till Arenastaden redan i mars. De anställda som skulle flytta fick packa max en låda var, som stod på plats när de kom till jobbet dagen efter nationaldagen. På plats fanns också de nya möblerna samt skärmar och det mesta av tekniken. En stor del av de gamla möblerna har dessutom servats och återanvänts i Telias andra lokaler.

– Vi  ville att alla skulle få flytta in samma dag och det blev väldigt lyckat med alla festligheter runt omkring, säger Tommy Nordström, Workplace Development Director  Telia Company. (#purplemove)

Nyheter