Nu öppnar Hotel Giò i Hagahuset!

2 april 2020

I Hagahuset, ett stenkast från Haga Parken, har Hotell Giò nu slagit upp portarna till en mötesplats för alla som vill bo, äta, umgås och arbeta i en varm och kravlös miljö med lite kärleksfullt temperament.

Det fyrstjärniga hotellet erbjuder 180 hotellrum varav 35 stycken är studios med eget pentry som är anpassade för längre vistelse. På Hotel Giò kommer man kunna bo kort eller lång tid, äta hos Mama Giò, skåla på uteserveringen eller arbeta i vardagsrummet.

Genomgående har stor vikt lagts vid design, personlighet, hållbarhet och smarta digitala lösningar. De vackra specialdesignade möblerna är nu på plats och samspelar med de genuina detaljerna i den välkända 50-talsbyggnaden Hagahuset som ägs av Fabege.

Bakom konceptet står Kom Hotel som ägs av KFUM Central, en ideell förening med 3000 medlemmar som har ägt hotell sedan 1890-talet. Allt överskott från hotellverksamheten tillfaller föreningen som bedriver verksamhet inom idrott, läger, kultur, integration och internationellt arbete, företrädelsevis för ungdomar.

"Vi är så stolta över vad vi har skapat. Vi har ett otroligt fint hotell, superengagerad och frisk personal och helt oanvända och fräscha hotellrum. På Giò kommer du hem till en stor och varm familj som har en nyfikenhet och ett genuint intresse för sina gäster."

 - Eva Ilskog, General manager, Hotel Giò.

Hagahuset på Råsundavägen i Solna invigdes 1957 och är inspirerat av arkitekten och formgivaren Giò Pontis samtida Pirelli-hus i Milano. Byggnaden har ägts av Fabege sedan 2016 och har närhet till flera av våra intensivt expanderande områden som Arenastaden och Haga Norra. Hagahusets placering vid porten till Hagaparken stärker dessutom sambandet mellan stad och park.

Efter att i över 60 år ha myllrat av kontorsarbetare kommer nu de tidstypiska trapporna, konstverken och dörrarna i Hagahuset istället att välkomna gästerna på hotellet.

Läs mer om hotellet och boka rum på hotelgio.se >>

Nyheter