Arenastaden är fylld av mötesplatser

15 april 2016

Med nya restauranger och konferensanläggningar vill Sodexo bidra till Arenastaden som en levande stadsdel.

"Trevliga ställen att vara på efter jobbet"

I januari flyttade Sodexo in i det röda huset på Evenemangsgatan. De har satsat stort på närvaron i Arenastaden och har inte bara flyttat hit huvudkontoret utan har också öppnat konferensanläggningar, restauranger och cateringservice som alla kan nyttja.

– Vi vill vara med och skapa en levande arenastad som inte bara erbjuder bra lokaler för arbete utan också trevliga ställen att vara på efter jobbet, säger Jonas Albertsson som är platsansvarig på Sodexo.

Den nyöppnade bistron Le Vélo erbjuder en mer avslappnad miljö som komplement till Norra Kök & Matsalar som de har i området sedan tidigare.

– Vi vill att det ska finnas miljöer som passar alla tillfällen. På Le Vélo har vi AW varannan torsdag för att skapa lite grannsämja mellan hyresgästerna i röda huset och husen runt om i Arenastaden, säger Jonas.

Från små till stora konferenser

Evenemangsgatan fylls fortfarande på med hyresgäster. I röda huset har flera flyttat in under vintern och våren. Sodexo vill erbjuda sina grannar och andra ett helhetskoncept som passar alla typer av möten.

– För de som behöver mötesrum eller konferensmöjligheter har vi flera anläggningar i området som man kan boka. Vi vill erbjuda ett helhetskoncept som möjliggör alla möten, allt från fika till kontoret, till businesslunch, till stormöten i hörsalar, säger Jonas.

De nya konferenslokalerna bredvid Le Vélo i det röda huset har fokus på enkelhet men i en inspirerande miljö.

Det ska vara enkelt att mötas

– Det ska vara enkelt att mötas och därför har vi satsat på enkla och smarta tekniska lösningar som inte kräver halva mötestiden för att förstå. Vi har också valt en trevlig inredning som ska inspirera till kreativt arbete, säger Jonas.

Det större mötesrummet i röda huset är som en stor trappa fylld med kuddar.

– Många är skeptiska först men så fort de provar inser de att nya miljöer skapar nya samtalsklimat. Möten kan bli både bättre och effektivare bara av att komma ut från kontoret, säger Jonas.

Jonas ser fram emot att området fylls med fler människor.

– Vi ville vara här bland de första för att kunna erbjuda vår service när de andra flyttade in. Nu ska det bli roligt att se mer liv i lokalerna, säger Jonas.

 

Foto: Linnea Rheborg

Nyheter