Mall of Scandinavia har öppnat portarna

13 november 2015

I dag, en vanlig vardag, öppnar Mall of Scandinavia ordinarie tid, kl 10.  Det är lugnt, men ändå en hel del nyfikna människor.

Nyfikna och köpsugna

 Vi träffade på en ung familj som precis kommit in i köpcentrat.  Pappa Amir, mamma Princess och sonen Benjamin från Spånga. Ögonen är stora.

- Det är så stort och väldigt fräscht, säger Princess. Vi ser fram emot att få besöka butiker som vi tidigare inte har haft så nära till. 

- Jag tänker träna på SATS om en stund, säger Amir. Och kolla in restaurangerna.

Jörgen Grundström är på väg ut med de största kassarna vi hittills har sett i köpcentrat.

- Jag har storhandlat i  Disneys affär, till dottern, berättar han och går vidare.

Över förväntan

 Över förväntan är ett uttryck som kommer tillbaka i samtal om premiärkvällen. Restaurangchef Malin Hedman på RAW SALLAD:

- Det är jättespännande och jätteskönt att äntligen vara i gång! Jag har varit med från dag ett i byggnationen och det har varit en ganska lång väg hit. Knappt någon trodde att vi skulle öppna i tid och jag är fortfarande imponerad av att det gick vägen. Det här ska bli så roligt!

- Att vi fick sälja så mycket mat redan första kvällen, det hade vi inte förväntat oss, vi hade fullt upp ända fram till midnatt. Då vet man att det har varit värt allt slit, säger Malin stolt.

Historisk kväll

Portarna till Skandinaviens största köpcentrum slog äntligen upp den 12 november. Premiärkvällen lär gå till historien med över 30 000 besökare.  De som kom efter kl 22 fick finna sig i att åka hem utan att ha fått se och uppleva den fascinerande arkitekturen och inredningen. Då stängdes dörrarna för inpasserande besökare, 2 timmar för tidigt, av säkerhetsskäl.

Vid den officiella öppningen kl 20 möttes personalen av en skrikande, inspringande hord av förväntansfulla människor. Det avfyrades fyrverkerier från Stjärntorget och VIP- invigningen två timmar tidigare, som arrangerades av Micael Bindefeld, gästades av Sveriges kändiselit.

Mall of Scandinavia har inte bara en intensiv öppningshelg framför sig, julrushen är i antågande och förväntas bli härligt hektisk.

Nyheter