Nyheter

2020

Westfield Mall of Scandinavia öppnade sin takterrass för säsongen!

Den 21 maj 2020 öppnade Westfield Mall of Scandinavia sin takterrass, Top Floor, för de som vill njuta av en måltid i solen.

Nu öppnar Hotel Giò i Hagahuset!

I Hagahuset, ett stenkast från Haga Parken, har Hotell Giò nu slagit upp portarna till en mötesplats för alla som vill bo, äta, umgås och arbeta i en varm och kravlös miljö med lite kärleksfullt temperament.

Europas hälsosammaste fastighet finns i Arenastaden

SEB:s kontor i Arenastaden har nyligen certifierats enligt Fitwels hälsocertifiering. Det är den första fastigheten i Europa att belönas med tre stjärnor, något som endast fem procent av de som ansöker om certifieringen uppnår.

Melodifestivalen 2020

Snart är det dags för Melodifestivalens på Friends Arena! Nu ska de tolv bidrag som tagit sig vidare från deltävlingarna runt om i landet tävla om att bli Sveriges bidrag till Eurovision Song Contest.

Från den 2 mars kan du åka direkttåg till Göteborg från Arenastaden

Från den 2 mars 2020 börjar MTR Express att stanna vid Solna Station så att resenärer kan åka direkt mellan Göteborg och Arenastaden.

Arena Run på Friends Arena!

I helgen var det dags för årets häftigaste och garanterat roligaste lopp på Friends Arena!

2019

Håll Arenastaden rent!

Den 8 oktober samverkade Vattenfall med Siemens och organisationen Håll Sverige Rent för att rengöra naturen kring kontorsområdet Arenastaden i Solna. Även anställda på SEB, Telia, Fabege och ICA deltog.

Hjälp oss att förbättra din resa till och från Arenastaden!

Kom och prata med oss på Fabege och MTR vid Arenastadens tågperrong den 11-12 september mellan kl 7:30-9:00/15:00-17:30!

Ta hissen upp till en helt ny nivå av sommarhäng!

Mall of Scandinavia har äntligen öppnat upp Top floor - deras nya takterrass!

Kom och påverka hållbart resande i Arenastaden!

Hjälp till att utveckla det hållbara resandet till och från Arenastaden!

AW med Out of Office i Arenastaden

Upplev Arenastadens höga puls även efter arbetstid. Välkomna till en storslagen After Work med Out of Office i Arenastaden!

Arenastaden går i bräschen för hållbart resande

Forskning visar att samhället bör halvera utsläppen av växthusgaser var tionde år. Det motsvarar en minskning av utsläpp på minst 7 procent per år om världen ska klara 1,5-gradersmålet som beslöts vid klimatmötet i Paris 2015.  För att påvisa genomförbarheten av detta har Fabege beslutat att fortsätta driva utvecklingen mot hållbart resandet till och från Arenastaden.

Haga Norra

7 minuter från city och endast en kort promenad från Arenastaden, växer en ny levande stadsdel snart fram. Sammanlagt beräknas 2 000 människor bo och 5 000 arbeta i stadsdelen. Med en mix av boende, besökande och arbetande kommer Haga Norra att leva dygnet runt.

Sveriges första nollenergi-hotell i Arenastaden

Fabege tillsammans med  Nordic Choice Hotels skapar Sveriges första nollenergi-hotell här i Arenastaden!

Välkomna ICA till Arenastaden!

Den 28 januari 2019, gick flyttlasset för ICA:s huvudkontor till Arenastaden. Fabege äger och förvaltar fastigheten. Nya lokalerna utformades för att förverkliga företagets vision; En gemensam plats med de bästa förutsättningarna för innovation, samverkan, produktivitet och välmående.

2018

Nytt hotell och long-stay till Arenastaden

Arenastaden fortsätter att växa och i dagsläget är efterfrågan på hotellrum betydligt större än utbudet, darför satsar nu Fabege tillsammans med Nordic Choice Hotels på ännu ett hotell i Arenastaden för att ge besökarna i stadsdelen ytterligare möjligheter att stanna kvar.

Mall of Scandinavia är Nordens bästa köpcentrum 2018

Mall of Scandinavia har utsetts till Nordens bästa köpcentrum 2018 av Nordic Council of Shoppingcenters, NCSC. Under gårdagens prisceremoni i Oslo tog centrumledningen emot utmärkelsen.

Ett renare och trevligare gatuliv med Urban Services

Fabege har tillsammans med Ragn-Sells, Catena och Servistik bildat bolaget Urban Services, som kommer att arbeta med att effektivisera transporterna i Arenastaden genom att erbjuda service- och logistiktjänster till alla butiker och kontor i området. Målet är att skapa tryggare och trevligare gatumiljöer genom att minska transporterna med 70 procent till 2021.

Äntligen! Nu kan du ta den nya trappan från Stjärntorget ner till Pyramidvägen

Efter hårt arbete öppnades äntligen Stjärntorgstrappan som också blir en genväg mellan Solna station och Stjärntorget ner till Pyramidvägen och den kommande tunnelbaneuppgången på Dalvägen.

2017

Siemens samlar bolagen i Arenastaden

Siemens har flyttat till Arenastaden och ett nytt kapitel skrivs i teknikjättens historia. Här berättar de om valet av område som en investering för framtiden.

Friends Arena 5 år!

Just 5 år sedan idag, den 27 oktober 2012, invigdes Sveriges nya nationalarena, Friends Arena, i närvaro av kronprinsessparet, statsministern och 50 000 premiärglada gäster här i Arenastaden.

100% procent grön el

Nu kör vi med 100% grön el. Fabege byter nu ut alla sina servicebilar till nya elbilar som kommer att laddas med enbart grön el. 

Upptäck några av Stockholms mest spännande stadsdelar på cykel med Fabege

Stockholm växer i rasande takt. Spännande stadsdelar växer fram och ändrar sättet hur en typisk stadsdel har sett ut.

SEB får grönskande tak

Visste du att det finns en hektar gröna tak i Arenastaden? Stadsdelen är grönare än någonsin och mer ska det bli – nästa år är SEB:s takpark helt klar.

Sweet dreams på Quality Hotel Friends

Under veckan har Nordic Choice Hotels lanserat ett nytt koncept,  Sweet Dreams Stay i samarbete med UNICEF. 

Följ bakom kulisserna på Friends Arena

Är du också nyfiken på att se vad som händer bakom kulisserna på Friends Arena? Då passar den Nya Arenaturen dig alldeles utmärkt.

Pocket by Pontus i Arenastaden

Den 21 augusti får Arenastaden ännu en restaurang som passar utmärkt för affärsluncher och lunchmöten. Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof öppnar ”Pocket by Pontus i Arenastaden” på Evenemangsgatan 31, mittemot Mall of Scandinavia och Friends Arena.

Miljövänlig biltvätt i Arenastaden

På Gårdsvägen ligger Svanenmärkta biltvätten Future Car Care. Här tvättar du bilen miljövänligt och skonsamt med vattenånga.

Modigare möten på Friends Arena

Visste du att Sveriges största konferensanläggning ligger i Arenastaden? Friends Arena huserar inte bara superstjärnorna utan här kan alla boka möten.

Ett stadskontor åt SEB

SEB lämnar nästa år den slingrande stora byggnaden i Rissne för tre stilrena hus i Arenastaden. Miljön runt kontoret innebär en stor skillnad för banken.

Två top team, en fotbollsfest –en kväll att komma ihåg

Den 24 maj agerar Arenastaden värd till ett av de största fotbollsevenemangen i Sveriges historia ett mästerskap som drar runt 50 000 fotbollsälskare till Arenastaden. Manchester United spelar mot Ajax i finalen av UEFA Europa League 2017 på Friends Arena.

Vildmarken bara ett stenkast bort

Fler och fler upptäcker tjusningen med fågelskådning. I Arenastaden har vi turen att ha en utmärkt fågelsjö runt knuten. Ta med dig kikaren och häng med!

SEB flyttar in i Sveriges största nybyggda kontor med fokus på hållbarhet!

8 och 16 maj flyttade SEB in i sitt nya kontor i Arenastaden, Sveriges största nybyggda kontor med fokus på hållbarhet. Fabege äger och förvaltar fastigheten och hyreskontraktet är deras största hittills. 

Serva cykeln på jobbet

Gratis motion och snabbare resväg till och från jobbet. Allt fler upptäcker fördelarna med att cykla. Vid sidan om bra parkeringar och omklädningsrum erbjuder Fabege även sina hyresgäster möjlighet till cykelservice två gånger om året. Under april och maj är det dags igen. 

Gröna oaser i tätbebyggd stad

När staden växer blir det en utmaning att skapa bra utemiljöer. I Arenastaden finns pocketparker, eller miniparker, på Dalvägen och Gårdsvägen. 

Titta in hos Telia Company

Miljö- och funktionsanpassat från golv till tak. Hälsa på hos Telia Company på Stjärntorget.

Arenastaden ger fler jobb i Solna

67,5 miljarder kronor och 24 300 nya jobb. Det beräknas Arenastaden ge samhället från byggstart 2007 till 2020. Så påverkar det Solna kommun.

SEB flyttar in i maj

I maj går första flyttlasset för SEB när tre Stockholmskontor blir ett i Arenastaden. Det nya kontoret är ett rejält miljöbygge för framtiden.

Hyllat hotell i Arenastaden

Quality Hotel Friends har utnämnts till 2016 års bästa av kedjans 60 hotell i Norden, bland annat för att många gäster gett hotellet fina betyg. Och nu satsas det ännu mer på hotellet.

Därför valde Sodexo Arenastaden

Livskvalitet var ledordet när Sodexo flyttade till Arenastaden. En flytt som också innebar ett förändrat arbetssätt. Ett år senare har företaget rotat sig. 

Busslinje 502 återgår till ordinariekörväg i Arenastaden

Trafikstart fredag 13 januari och tillsvidare återgår linje 502 som åker mellan Solna centrum och Ulriksdals station till ordinariekörväg i Arenastaden. Dvs. via Dalvägen, Magasinsvägen och Evenemangsgatan. 

Expansivt år för Arenastaden

Under 2016 har Arenastaden vuxit med 4 500 nya arbetsplatser. Miljontals människor har också besökt Mall of Scandinavia, Friends arena och Quality Hotel.

2016

Fixa inköpen inför julen

Julstressad? Det behöver du inte vara när du har Nordens största shoppingcentrum på behändigt avstånd. Här får du de bästa tipsen inför julshoppingen.

Mall of Scandinavia –nu 1 år!

Den 12 november fyllde Mall of Scandinavia 1 år. Med över 14 miljoner besökare sedan invigningen har shoppingcentrumet varit en stor framgång för Arenastaden. Louise Bergqvist, Centrumchef på Mall of Scandinavia, berättar om hur året har gott och om framtiden i kort.

Ännu lättare att nå Arenastaden med Gula linjen

Den Gula linjen kommer att gå från söderort till Arenastaden och kommer att vara färdig år 2024. Tidigare var planen att tågen skulle vända vid Odenplan, men nu ska resenärerna kunna åka vidare söderut på Gröna linjens spår. Dessutom har stationen fått ett bättre läge i Arenastaden.

Så håller du igång i vinter

Är du en av dem som tappar träningssugen helt på vintern? Eller tar du en veckas uppehåll över helgerna som blir till månader? Här delar Annie Rosén på Balance i Arenastaden med sig av sina bästa tips på hur du håller ångan uppe.

Stjärnkrögare driver Vigårda i Arenastaden

De senaste mattrenderna och de mest spännande smakerna hittar du numera i Arenastaden. Här har några av Sveriges bästa krögare valt att etablera sig. Ett exempel på det är Vigårda, stjärnkockarna Melker Andersson och Danyel Couets hamburgerkedja.

Så cyklar du säkert i vinter

Allt fler cyklar till jobbet i Arenastaden. Så här gör du pendlingen smidigare – och säkrare i vinter.

Quality Hotel Friends växer!

Arenastaden har upplevt en expansiv utveckling och nya hyresgäster fortsätter att flytta in. I takt med Arenastadens utveckling ökar även behovet av hotellrum i området. 

After work på hög höjd

Funderar du vart du ska gå för att äta gott och få inspiration i Arenastaden? Om du gillar milsvid utsikt och nordisk-fransk mat ska du pröva Brasserie X. Restaurangen ligger på 25:e våningen i Quality Hotel Friends, intill Friends Arena.

Viktigt: ladda ej bilen i vanligt uttag!

Allt fler laddar sina elbilar utan tillstånd i vanliga 220-voltsuttag i våra garage. Det innebär inte bara risk för skador, det kan dessutom vara farligt.

Ett smartare sätt att ta sig mellan Arenastaden och Bromma Flygplats

Den 3 oktober startade flygbolaget BRA en ny busslinje mellan Bromma Flygplats och Arenastaden. Snabbt, smidigt och enkelt.

Landets största kontorsflytt gick till Arenastaden

När Telias 3 500 Stockholmsanställda gick till jobbet den 7 juni i år var det till en helt ny adress. Till det nybyggda Telia Company-huset, beläget ovanpå Skandinaviens största galleria Mall of Scandinavia i Arenastaden.

Open House Stockholm

Fredag och lördag 7-8 oktober går Open House Stockholm av stapeln för första gången. En arkitekturfestival där besökarna får chansen att uppleva hur arkitektur utvecklar städer, helt gratis.

Erbjudanden för dig som jobbar i Arenastaden

Att vara lojalitetsmedlem på Mall of Scandinavia har redan många fördelar. Det gäller allt från extra timmar gratis parkering till olika erbjudanden från butikerna i centrumet.

En unik skulptur i brons till Arenastaden

I kampen mot doping och ohälsa kommer en stor skulptur i brons att förgylla Arenastadens miljö. Dopingjägaren Arne Ljungkvist och friidrottaren Carolina Klüft besökte stadsdelen och stödjer kampanjen #pureforsure.

EM-fest på Friends Arena

Njut av Sveriges matcher under fotbolls-EM i Frankrike 13-22 juni 2016 - fri entré till fest och storbildssändning på Friends Arena i Arenastaden.

Välkommen Telia Company

Telia Company flyttar in i sitt nya kontor i Arenastaden idag tisdag 7 juni 2016. Färg och aktiviteter förgyller ankomsten tillsammans med en strålande sol.

Världens bästa Quality-hotell i Arenastaden

Quality Hotel Friends är världens bästa Quality-hotell. I konkurrens med 1 700 andra i världen vann Arenastadens vita höjdarhotell priset 2016.

Cykelservice 16-20 maj

Håll din cykel i trim! Cykelservice i Arenastaden hjälper dig med service, punktering eller reparationer 16-20 maj.  Boka din service redan nu.

Nya sätt att ta sig till och från Arenastaden

Vi blir fler och fler som besöker och jobbar i Arenastaden och det ställer krav på ännu bättre kommunikationer. En helt ny busslinje mellan Arenastaden och Solna station testas för närvarande och två nystartade bilpooler finns nu stationerade i stadsdelen.

2015

En dans på rosor - för arbete mot mobbning

Tobias Karlssons stora dansshow En dans på rosor - Sveriges hetaste dansikal visas på Friends Arena 16 december. Allt överskott går till Friends arbete mot mobbning.

Ny mini-park på Gårdsvägen i Arenastaden

Nu byggs det ännu ett grönt andningshål i Arenastaden.

Mall of Scandinavia har öppnat portarna

I dag, en vanlig vardag, öppnar Mall of Scandinavia ordinarie tid, kl 10.  Det är lugnt, men ändå en hel del nyfikna människor.

Tesla öppnar i Arenastaden

Tesla med sina välutvecklade el-bilar öppnar butik i nya Mall of Scandinavia.

12 november öppnar Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia öppnar torsdag 12 november kl 20. Ett helt nytt utbud erbjuds då i Arenastaden - mängder av butiker, upplevelser och service. 

Konstplanket är invigt

Ulriksdalsskolans duktiga elever, medarbetare från Solna stad och Fabege invigde Arenastadens snyggaste plank, som en del av projektet "En levande stadsdel".

Food Truckar vecka 40

Lunchdags hos våra gästande Food Truckar i Arenastaden måndag till fredag 28 september-2 oktober.

Nikes första butik i Mall of Scandinavia

Nike, JD och Oakley öppnar alla tre sina första butiker i Norden när Mall of Scandinavia slår upp portarna i Arenastaden i november.

Food Truckar 24-28 augusti

Goda smaker "From Tokyo to LA" hittar du hos de olika Food Truckarna som gästar Arenastaden måndag till fredag 24-28 augusti.

Ge blod tisdag 18 augusti

Ge blod! Tisdag 18 augusti är Blodbussen i Arenastaden vid Dalvägen 14 (tyvärr inställd måndag). Välkommen.

Cykelservice på måndagar

Håll din cykel i trim! I Arenastaden hjälper vi till med service, punktering eller reparationer varje måndag från och med 17 augusti till och med 21 september. Boka din service redan nu!

Trafikförändringar vid derby AIK-Djurgården måndag 10 augusti

Måndag 10 augusti är det derby på Friends Arena mellan AIK och Djurgården kl 19. Redan kl 17 görs avstängningar för biltrafik för att underlätta tillströmningen av publik.

Friends samarbetar med arenan och hotellet

Stiftelsen Friends jobbar för att stoppa mobbning. I Arenastaden samarbetar organisationen med både arenan och hotellet för att på så sätt bidra till att få barn och unga att växa upp i trygghet och jämlikhet.

Arenastadens kontorstak värmer, surrar och grönskar

Nu monteras ytterligare en solcellsanläggning i Arenastaden. Denna gång 800 kvadratmeter på taket av TeliaSoneras blivande huvudkontor. En satsning som faller sig naturlig i en hållbar stadsdel med gröna kontor.

UEFA Europa League-finalen på Friends Arena

UEFA Europa League-finalen 2017 kommer att spelas på Friends Arena. Det blir det andra stora internationella UEFA-evenemanget på Friends Arena sedan finalen i UEFA Dam EM spelades inför en rekordpublik 2013.

Mall of Scandinavia med butiker för heminredning

Mall of Scandinavia blir en destination även inom heminredning. R.O.O.M/Habitat, varuhuset Illums Bolighus och Royal Design är några av de varumärken som kommer öppna sina butiker i Arenastaden.

Glad sommar - Fabege bjuder på glass

För att önska glad sommar och fira att vår nya parkhörna är klar i Arenastaden bjuder Fabege sina hyresgäster på glass 24 och 25 juni.

Cykelservice med 20 % rabatt 22-26 juni

Vi erbjuder 20 procents rabatt på mobil cykelservice 22-26 juni för att fira att Arenastadens nya parkhörna är klar. Boka in din service redan nu!

Ny parkhörna vid Dalvägen

Nu byggs en helt ny parkhörna med sittplatser, växter och blommor i Arenastaden. Formatet kallas "pocket park" och ligger i hörnet Dalvägen och Magasinsvägen.

Food Truckar 8-12 juni

Goda smaker hittar du hos de olika Food Truckarna som gästar Arenastaden 8-12 juni kl 10-14 

Signalbron invigd

Morgonen 4 juni 2015 var det äntligen dags - Signalbron invigdes med pompa och ståt. Och det var många på plats som ville premiärgå.

Bin har flyttat in i Arenastaden

Nu har bin flyttat in i Arenastadens egna kupa. Det är Fabege som valt att bli fadder åt bisamhället och på så sätt bidra till en grönskande stadsdel.

Vindstudie ska locka till utevistelse

Förutom att studera hur solen når in i ett område så har Fabege även gjort vindstudier för planeringen av Arenastaden. Allt för att skapa bra utemiljöer på rätt ställen.

Food Truckar 25-29 maj

Goda smaker hittar du hos de olika Food Truckarna som gästar Arenastaden 25-29 maj kl 10.30-14.00 vid Dalvägen 14.

Blodbussen 18-19 maj

Passa på att bidra när Blodbussen kommer till Arenastaden måndag och tisdag 18-19 maj.

Familjer flyttar in på taket

Redan vid årsskiftet var det dags för de första nyblivna radhusägarna att flytta in i sina nya hem på taket av gallerian, Mall of Scandinavia. Under året kommer även resterande radhus att stå inflyttningsklara.

Elever förskönar Arenastaden

I höst blir 35 meter av Arenastaden mellan Solna station och Friends Arena förskönad av sjundeklassare från Ulriksdalsskolan.

Tack alla blodgivare!

27,5 liter blod donerades under de två dagarna i slutet av mars när Blodbussen stod parkerad i Arenastaden. Nästa tillfälle att vara med och bidra är den 18-19 maj. 

Panta mot mobbning

Just nu driver Returpack/Pantamera och antimobbningsorganisationen Friends en gemensam kampanj för att för att öka återvinningen av burkar och petflaskor och samtidigt arbeta mot mobbningen i våra skolor.

SATS öppnar träningscenter i Mall of Scandinavia!

Ännu en viktig etablering i Mall of Scandinavia är klar. Träningskedjan SATS öppnar träningscenter med det absolut senaste inom träning i Mall of Scandinavia. 

Comic Con Gamex flyttar till Friends Arena

Nu är det klart att Nordens största populärkulturella event Comic Con Gamex flyttar till Friends Arena och Arenastaden.

Spikat: Den 12 november 2015 öppnar Mall of Scandinavia

Nu har Unibail-Rodamco satt datumet för invigningen av Mall of Scandinavia. Det blir den 12 november 2015.

Två nya restauranger öppnas på Friends Arena i samarbete med Operakällaren

Friends Arena satsar på helt nya matkoncept och öppnar två nya restauranger inne i arenan i samarbete med Operakällaren.

Ytterligare varumärken i världsklass gör entré i Mall of Scandinavia

En mängd attraktiva mode- och lifestyle-varumärken har redan valt Mall of Scandinavia för etablering. Nu står det klart att även underklädesbutiken Victoria’s Secret öppnar butik i nya Mall of Scandinavia tillsammans med River Island, PeakPerformance, Tiger of Sweden och Foot Locker.

2014

Inte bara tak över huvudet

I slutet av december flyttar de första familjerna in i sina helt unika radhus på taket till Mall of Scandinavia. Vi ställde några frågor till Annika Eriksson på PEAB som har varit med och jobbat i radhusprojektet.

Lagardère Unlimited tar över driften av Friends Arena

Den 1 januari 2015 tar Lagardère Unlimited över driften av Friends Arena i ett avtal som sträcker sig minst 10 år fram i tiden.

Sweden International Horse Show lockade rekordpublik på Friends

Det blev succé direkt när Sweden International Horse Show för första gången gick av stapeln på Friends Arena i Solna.

Värderingar viktiga när Sodexo flyttar till morgondagens arbetsplats

Goda kommunikationer och förutsättningar för ytterligare utveckling och samverkan. Det var några av kraven då Sodexo skulle finna morgondagens arbetsplats för sina medarbetare på servicekontoret i Stockholm. Valet föll på Arenastaden, som 2016 berikas med ett av Nordens ledande Service Managementföretag.

Världens bästa på Friends Arena

För andra året i följd stod Sverige och Solna som värd för säsongen elfte och näst sista VM-deltävling när 2014 TEGERA® Scandinavian Speedway Grand Prix avgjordes under stängt tak på Friends Arena.

Hemma bäst när Svea Ekonomi fick välja

Finansföretag med superdesignad kontorsinredning? Jovisst. När Svea Ekonomi flyttade till Arenastaden ville grundaren och ägarna behålla familjekänslan trots företagets växtvärk.

Tre års väntan är nu äntligen över!

Närheten till natur, shopping och bra kommunikationer till Stockholm City fick paret Oliver Strandberg och Rosanna Rhenström att skriva upp sig som intressenter på en nyproducerad lägenhet i Arenastaden.

Löparklubb etablerar sig i Arenastaden

Att träna löpning i grupp har blivit alltmer populärt. Under hösten kommer den senaste träningstrenden till Arenastaden.

SEB valde Arenastaden!

Fabege har tecknat ett 20-årigt avtal med SEB om att hyra i Arenastaden, Solna.

Evenemangsgatan blir enkelriktad för bättre framkomlighet!

Förändringar i Arenastadens taxitrafik kommer att göra det lättare att komma fram på Evenemangsgatan. 

Food Trucks i Arenastaden

Första veckan i varje månad kommer fyra olika Food Trucks till Arenastaden som serverar mat med olika teman för att öka matupplevelsen i området.

Välkommen Norra Kök & Matsalar

Torsdagen den 22 maj välkomnar vi ännu en restaurang i Arenastaden, på Dalvägen 12.

Nyöppnad taxistation i Arenastaden

Lagom till finalen av Melodifestivalen i mars 2014 öppnades en ny taxistation i det nordvästra hörnet av Friends Arena.

Konferens med utsikt

Vill du boka en konferens med storslagen panoramavy? Under maj 2014 erbjuder Sabis Arenastaden och Sky Bar ett prisvärt heldagspaket för konferens och möten.

Framtidens shoppingupplevelse

Hösten 2015 öppnas portarna till Mall of Scandinavia i Arenastaden. Med ett stort utbud av butiker och restauranger, nästa generations bioupplevelse och en nordiskinspirerad arkitektur sätter gallerian en helt ny standard för köpcentrum.

Arenastaden växer så det knakar

Det ska kännas trivsamt att röra sig i Arenastaden, området ska upplevas rent och snyggt trots att det byggs en helt ny stadsdel i snabb takt. Fem aktörer arbetar nu för att nå dessa mål.

Arenastaden lockar TeliaSonera till Solna!

Fabege har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med TeliaSonera om att hyra hela Scandinavian Office Building i Arenastaden, Solna.

Hemtrevligt på taket

Under 2014 flyttar de första bostadsgästerna in i Arenastaden. Ett år senare sker inflyttning på taket av Mall of Scandinavia.

Nordens största köpcentrum lovar shopping i världsklass

När Mall of Scandinavia står klart 2015 har Arenastaden Nordens största köpcentrum. Med en investering på 5,5 miljarder ska 100 000 kvm fyllas med shopping, bio och restauranger – allt i ett toppmodernt bygge där ljud, ljus och form haft sina egna arkitekter.

Cykel i centrum när Arenastaden växer!

Flera av de nybyggda kontoren i Arenastaden har förenklat för cykelpendlaren genom att bygga både cykelgarage och omklädningsrum med tillhörande gym. 

Ett huvudkontor utöver det vanliga

Ska man vara en attraktivarbetsgivare idag ska man ha ett miljöriktigt kontor som är enkelt att ta sig till, säger Olov Larsten, Vattenfalls projektledare för utformningen av det nya kontoret.

En tårtbit av det bästa i city

För några år sedan gick jag en promenad runt bangården mitt emot Solna Station. Ett slitet område där sopor och gamla möbler samsades med maskrosorna som trängde upp ur asfalten. Ett långt ifrån idylliskt område.

Kommunikationer Arenastaden

Arenastadens geografiska placering är exceptionellt bra kommunikationsmässigt, och inom några år blir läget till och med ännu bättre.

Arenastaden får egen lokal budfirma

När målsättningen är att alltid vara snabbast och kunna leverera inom hela Europa gäller det att ha rätt utgångsläge. Jetpaks nya lokal i Arenastaden uppfyller företagets höga kravbild.

Peter och hans schäfer vaktar Arenastaden

Peter Mattsson arbetar som väktare i Arenastaden. Men hans roll skiljer sig en hel del från den traditionella väktarrollen. I ett tillväxtområde med både bostäder, företag och stora event arbetar han i par med sin hund för att alla ska känna sig trygga.

2013

Enklare att åka mellan Arlanda och Arenastaden

Sedan söndagen den 9 december går det att åka med pendeltåget från Stockholm direkt till Arlanda och Uppsala.

Carlsberg har flyttat in i Arenastaden

Nu i dagarna har Carlsberg Sverige flyttat sitt huvudkontor till Arenastaden. Förutom Carlsbergs nya huvudkontor inhyser stadsdelen sedan tidigare hyresgäster som Vattenfall, Nike och Egmont.

Boende och besökare i Arenastaden får nästa generations bioupplevelse

SF Bio bygger nu Nordens mest moderna biograf i Arenastaden – med totalt 15 salonger, 2 000 biofåtöljer och med en storlek på över 9 000 kvadratmeter.

Arenastaden populärt bland unga

Nästan alla lägenheter i det första bostadshuset i Arenastaden är bokade och det är tydligt att området är populärt – framför allt bland unga.

Swedish House Mafias succé

Den 22, 23 och 24 november var det dags för Swedish House Mafias avskedsturné – och vilken succé det blev.

2012

Med mötet i centrum

Tidigare i höst slog Vattenfall samman sina tre kontor och de drygt 2000 medarbetarna flyttade in i Arenastaden där det nybyggda kontoret bäddar för spontana möten.