Kontor

I Arenastaden finns flera av Sveriges modernaste kontor, såväl stora som små. Flera stora företag och organisationer har valt att placera sina huvudkontor och stora delar av sin verksamhet i den nya stadsdelen, ett kvitto på områdets attraktionskraft.

En arbetsplats utöver det vanliga

Arenastaden i Solna är stadsplaneringens version av "more is more". Arenastaden erbjuder arkitektur av internationell klass, ett oöverträffat utbud av shopping och service, goda kommunikationer och tydligt fokus på hållbarhet. Så har också många ledande företag redan valt att flytta hela eller stora delar av sin verksamhet hit. Bland dem ICA, KPMG, Siemens, Sodexo, Carlsberg Sverige, Apoteket, Nike, Adidas, Vattenfall, Svenska Spel, Svenska Fotbollförbundet, SEB och Telia Company.

Fabege äger drygt 90 procent av kontorslokalerna i Arenastaden och vi är våra kunders partner i utformningen av deras nya kontor. Men en god arbetsplats är mycket mer än flexibla och representativa kontor. Medarbetarnas trivsel är A och O. Våra områden ska göra livet enklare och Arenastaden är en stadsdel som erbjuder all service för boende och arbete.

Flexibla kontor för framtiden

Vi samarbetar med några av Nordens mest välrenommerade arkitekter för att skapa byggnader som ger våra hyresgäster ett mervärde. Estetik, trivsel och funktion i en väl fungerande helhet, som smidigt kan anpassas efter konjunkturer, trender och utveckling.

Vårt hållbarhetsarbete har stor effekt

Hållbarhet går som en grön tråd genom hela Fabeges verksamhet. Samtliga nya byggnader i Arenastaden är miljöcertifierade och elen som används i fastigheterna kommer från vindkraft. För att leva upp till dagens höga miljökrav samarbetar vi med våra kunder genom att teckna Gröna hyresavtal för att tillsammans bidra till ett miljösmart förhållningssätt.

Men hållbarhet handlar också om miljön vi vistas i. För att Arenastaden ska vara socialt hållbar och trivsam skapar vi en levande stadsdel som integrerar bostäder, arbete, restauranger, service, fritidsaktiviteter och event med goda kommunikationer.

Så här tar du dig bäst till Arenastaden - hitta hit.

Avrunda dagen med picknick i det gröna

Ytterligare en fördel med Arenastaden är närheten till stora grönområden. Så det är bara att värma upp för lunchjoggen, kreativa promenadmöten eller koppla av med en after work-picknick i det härliga området kring Råstasjön.